Info


Tvrtka Navigo sistem d.o.o. osnovana je u travnju 2000. godine u Zagrebu, s osnovnom djelatnošću veleprodaje GPS uređaja. Već u svibnju iste godine Navigo Sistem postaje ovlašteni uvoznik i distributer proizvoda američke tvrtke GARMIN International za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Kosovo i Makedoniju.

Djelatnost osnovana na primjeni satelitske navigacije pokazala se vrlo dobrim potezom. Počeci poslovanja obuhvaćali su aktivnu obuku tržišta o primjeni GPS-a u svakodnevnom životu i radu kroz članke u dnevnim novinama ili stručnim časopisima. Ubrzo je utjecaj američkog i zapadno-europskog tržišta potaknuo hrvatske profesionalce kojima je GPS neophodno sredstvo ili pomoć u radu, a i sve ostale putnike, istraživače i moreplovce da iskušaju i prihvate prednosti satelitskoga navođenja.

Za razliku od zapadnih susjeda, hrvatski korisnici bili su uskraćeni za mnoge funkcije uređaja s kartografijom, jer Hrvatska i susjedne države nisu bile na listi prioriteta službenih dobavljača za izradu karata koje se rabe u GPS uređajima. U tome trenutku uprava tvrtke odlučuje napraviti zaokret u poslovanju. Navigo Sistem od 2001. godine, osim napredne GPS tehnologije, počinje nuditi svoj prvi vlastiti proizvod, detaljnu cestovnu kartu Republike Hrvatske – CroGUIDE. Ova karta izazvala je izuzetno pozitivne reakcije na domaćem ali i na stranom tržištu, među korisnicima koji poslovno ili turistički posjećuju našu zemlju.

U kolovozu 2003. godine, Navigo sistem d.o.o. dobiva certifikat kvalitete ISO 9001.

Početkom 2005. godine tržištu predstavljamo novi proizvod, AdriaROUTE. To je rutabilna detaljna cestovna karta Slovenije, Hrvatske i BiH koja se može učitati u Garmin GPS uređaje. Ovim proizvodom Republika Hrvatska se priključuje tehnološki razvijenim zemljama koje se mogu pohvaliti uređajima s «turn-by-turn» glasovnim navođenjem.

U srpnju 2006. godine izašla je prva digitalna topografska karta Republike Hrvatske, AdriaTOPO,  koja sadrži slojnice, planinarske putove, hidrografiju, planinarske domove, planinske vrhove itd.

Sredinom 2006. izlazi i SiCG Route, rutabilna karta SiCG za Garmin GPS uređaje te SLO Topo - topografska karta Slovenije. Obje karte izradili su kartografski stručnjaci Navigo Sistema iz ugovorno dobivenih podataka.

Iste godine TeleAtlas i Navigo Sistem d.o.o. potpisuju ugovor o suradnji, čime će se cestovne karte Hrvatske ponuditi na korištenje i drugim proizvođačima cestovne navigacije. Započela je također i suradnja s proizvođačima trenutno najpopularnijega svjetskoga navigacijskoga softvera za PocketPC, mađarskom tvrtkom Nav'n'GO i usklađivanje s njihovim proizvodom iGO.

Navigo sistem trenutno ima 19 stalno zaposlenih djelatnika te 5 stalnih vanjskih suradnika koji su smješteni u dva ureda (Zagreb i Split). Distribucija proizvoda vrši se kroz više od 50 prodajnih mjesta unutar Republike Hrvatske, te putem posebnih zastupnika za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju.

Krajem 2007. godine otvoren je Navigo Sistem BH d.o.o. sa sjedištem u Sarajevu, Dalmatinska 4. Ova poslovnica postaje glavni uvoznik Garmin proizvoda, te ovlašteni servisni centar za BiH.

Kartografski proizvodi (AdriaROUTE, AdriaTOPO) izvoze se u Italiju, Njemačku, Austriju, Sloveniju, Češku, Slovačku, Mađarsku, Poljsku i u ostale zemlje kojima Republika Hrvatska predstavlja turističku destinaciju. Izvoz predstavlja 50% cjelokupno prodanih kopija, kojih je od 2001. godine prodano više od 100.000.

U lipnju 2009. godine Navigo Sistem dovršava svoju poslovnu zgradu u zagrebačkom naselju Blato (u blizini "Arene").

Naprednim razmišljanjem osnivača i trudom djelatnika, Navigo sistem d.o.o. postao je stabilna i profitabilna tvrtka sa sjajnim pogledom u budućnost.